Przepisy Ciasteczkowy pająk
Składniki
Ciastka czekoladowe: 
1 jajko 
125 g masła 
20 ml mleka 
200 g utartej czekolady 
50 g kakao 
150 g cukru pudru 
180 g mąki 
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
Dodatkowo: 
cienkie, podłużne żelki 
polewa czekoladowa 
minipianki marshmalow
Sposób przygotowania
 alt=
1
W pierwszej kolejności utrzyj masło z cukrem.
 alt=
2
Do masła dodaj jajko i wymieszaj. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mleko. Całość wymieszaj.
 alt=
3
Foremki na ciasteczka wysmaruj masłem. Nałóż porcje ciasta do foremek i wstaw do piekarnika na 10–12 min. Upieczone ciastka ostudź na metalowej kratce.
 alt=
4
Żelki potnij na cienkie paseczki, a pianki na plasterki. W ciastkach zrób niewielkie otwory na nóżki. Rozgrzej polewę czekoladową. W płynnej polewie zanurz końcówki żelkowych nóg i włóż je do dziurek zrobionych w korpusach pająków. Oczy pająków zrób z plasterków pianek i przyklej je także przy pomocy polewy czekoladowej.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

TESCO Święta pełne magii

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.11-21.11.2018 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8