Przepisy Ciasteczkowy pająk

Składniki

Ciastka czekoladowe: 

1 jajko 

125 g masła 

20 ml mleka 

200 g utartej czekolady 

50 g kakao 

150 g cukru pudru 

180 g mąki 

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Dodatkowo: 

cienkie, podłużne żelki 

polewa czekoladowa 

minipianki marshmalow

Sposób przygotowania

 alt=
1

W pierwszej kolejności utrzyj masło z cukrem.

 alt=
2

Do masła dodaj jajko i wymieszaj. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mleko. Całość wymieszaj.

 alt=
3

Foremki na ciasteczka wysmaruj masłem. Nałóż porcje ciasta do foremek i wstaw do piekarnika na 10–12 min. Upieczone ciastka ostudź na metalowej kratce.

 alt=
4

Żelki potnij na cienkie paseczki, a pianki na plasterki. W ciastkach zrób niewielkie otwory na nóżki. Rozgrzej polewę czekoladową. W płynnej polewie zanurz końcówki żelkowych nóg i włóż je do dziurek zrobionych w korpusach pająków. Oczy pająków zrób z plasterków pianek i przyklej je także przy pomocy polewy czekoladowej.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4