Przepisy Chutney z kumkwatu

Składniki

1 zielona papryczka chilli

4 kumkwaty

2 łyżki wody

garść mięty

4 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka świeżego imbiru

przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, cukier

Opis

Kumkwaty dobrze umyj, przekrój na pół w poprzek i wyjmij pestki. Papryczkę umyj, przekrój wzdłuż i oczyść z nasionek. Miętę umyj i osusz, strząsając nadmiar wody. Imbir obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Wszystkie składniki włóż do miksera i zmiksuj na gładką masę. Podawaj od razu. Chutney pasuje do rozmaitych przekąsek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4