Przepisy Chutney z brzoskwiń ciasteczkowych

Składniki

1 kg brzoskwiń ciasteczkowych

1 cebula czerwona

2 ząbki czosnku 

1/2 papryczki chili zielonej

1/2 papryczki chili czerwonej

kawałek imbiru (1 cm)

1/2 łyżeczki kurkumy

1/2 trawy cytrynowej  

120 ml octu jabłkowego

150 g cukru

1 łyżeczka soli

Opis

Brzoskwinie umyj i wypestkuj. Pokrój w kostkę średniej wielkości. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Brzoskwinie z cebulą wymieszaj w miseczce. Przypraw tartym imbirem i czosnkiem. Dodaj od razu kurkumę i zgniecioną trawę cytrynową (w całości) oraz plasterki chili. Wsyp cukier i łyżeczkę soli. Całość wymieszaj i odstaw do zamarynowania na ok. 1 godzinę.

Przełóż owoce do szerokiego rondla i smaż powoli, aż do powstania gęstej masy. Ważne jest, by powstający chutney mieszać regularnie. Na koniec dodaj ocet. Gorącą masę przełóż do słoika i mocno zakręć. Odwróć do góry dnem. Chutney nie wymaga pasteryzowania PORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4