Chutney kokosowy
Składniki
1 orzech kokosowy
4 czerwone papryczki chilli
1 łyżka świeżego imbiru
4 łyżki listków kolendry
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
100 ml jogurtu (opcjonalnie)
Opis

Orzech kokosowy rozbij, a następnie oddziel miąższ od skorupy i obierz z brązowej skórki. Papryczkę umyj i pokrój w plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Listki kolendry umyj, osusz za pomocą ręcznika papierowego i posiekaj. Miąższ kokosowy, papryczkę, imbir, kolendrę, sok z cytryny, cukier i sól zmiksuj ze sobą na gładką masę. Jeśli masa będzie za gęsta, dodaj 100 ml jogurtu. Chutney doskonale pasuje do dań z drobiu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
70 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne