Przepisy Chutney kokosowy
Składniki
1 orzech kokosowy
4 czerwone papryczki chilli
1 łyżka świeżego imbiru
4 łyżki listków kolendry
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
100 ml jogurtu (opcjonalnie)
Opis

Orzech kokosowy rozbij, a następnie oddziel miąższ od skorupy i obierz z brązowej skórki. Papryczkę umyj i pokrój w plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Listki kolendry umyj, osusz za pomocą ręcznika papierowego i posiekaj. Miąższ kokosowy, papryczkę, imbir, kolendrę, sok z cytryny, cukier i sól zmiksuj ze sobą na gładką masę. Jeśli masa będzie za gęsta, dodaj 100 ml jogurtu. Chutney doskonale pasuje do dań z drobiu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4