Przepisy Chutney kokosowy

Składniki

1 kokos
4 chilli
1 łyżka imbiru
4 łyżki liści kolendry
1 cytryna (3 łyżki soku z cytryny)
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
100 ml jogurtu naturalnego (opcjonalnie)

Opis

Orzech kokosowy rozbij, a następnie oddziel miąższ od skorupy i obierz z brązowej skórki. Papryczkę umyj i pokrój w plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Listki kolendry umyj, osusz za pomocą ręcznika papierowego i posiekaj. Miąższ kokosowy, papryczkę, imbir, kolendrę, sok z cytryny, cukier i sól zmiksuj ze sobą na gładką masę. Jeśli masa będzie za gęsta, dodaj 100 ml jogurtu. Chutney doskonale pasuje do dań z drobiu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Nasza cena

1 / 3