Przepisy Chutney jabłkowy
Składniki
4 jabłka
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
1 laska cynamonu
2 gwiazdki anyżu
2 łyżki cukru
2 łyżki gorczycy
1 łyżeczka pokruszonej suszonej papryczki chilli
1 łyżeczka kurkumy
2 łyżki oleju
20 ml wody
Opis

Przygotuj dwa małe słoiczki, mniej więcej po 150 ml objętości. Umyj je i wyparz razem z zakrętkami. Jabłka umyj i obierz. Wytnij gniazda nasienne i pokrój w grubą kostkę. W dwulitrowym garnku rozgrzej olej, następnie wrzuć gorczycę, a kiedy zacznie ona mocno strzelać, dorzuć cynamon i anyż. Smaż przyprawy przez kilka sekund, następnie wrzuć pokrojone jabłka oraz kurkumę i smaż jeszcze ok. 5 min, cały czas mieszając. Wlej wodę i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  jabłka przez następne 10–15 min. Dosyp cukier i smaż całość na dużym ogniu, ciągle mieszając przez kolejne 15–20 minut. Tak przygotowany, gorący chutney nałóż do przygotowanych słoiczków i zakręć.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
255 min.
Przystawki
2 3 4