Przepisy Chutney agrestowy

Składniki

500 g agrestu 

2 cebule 

2 cm świeżego korzenia imbiru 

250 ml octu jabłkowego 

150 g cukru 

25 ml oleju 

2 goździki 

1/2 łyżeczki kolendry 

1 łyżeczka kurkumy 

1/2 łyżeczki suszonej papryczki chilli 

1 łyżeczka soli

Opis

Agrest umyj i obierz z szypułek. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Obierz imbir ze skórki i zetrzyj na drobnej tarce. Przyprawy stłucz w moździerzu. W rondelku rozgrzej olej. Dodaj posiekane cebule i przyprawy. Smaż przez 2–3 min na dość intensywnym ogniu. Do zeszklonej cebuli dodaj agrest i cukier. Gotuj, mieszając do całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie wlej do garnka ocet jabłkowy. Mieszając od czasu do czasu, gotuj jeszcze ok. 30 min, aż chutney nabierze właściwej konsystencji. Gorący chutney wlej do wyparzonych słoików, zakręć i zostaw do ostygnięcia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
40 min.
Zupy
2 3 4