Przepisy Churrosy z twarożkiem
Składniki
350 ml wody
250 g mąki (przesianej)
2 jajka
2 łyżki cukru
soli
olej
cukier cynamonowy
Twaróg
250 g miękkiego twarogu
1 łyżeczka cukru wanilinowego
3 łyżki śmietanki kremówki (lub mleka)
Sposób przygotowania
 alt=
1
Zmieszaj mąkę z cukrem i solą. Wlej wodę i 5 łyżek oleju do garnka i zacznij gotować.
 alt=
2
Zmieszaną mąkę wsyp do garnka z wodą. Zmniejsz ogień i mieszaj przez około 2 minuty na gładkie ciasto.
 alt=
3
Kiedy masa wystygnie, wymieszaj w niej pojedynczo jajka.
 alt=
4
Podgrzej wystarczająco głęboką warstwę oleju na patelni. Wypełnij rękaw cukierniczy masą i wyciśnij kawałeczki masy na gorący olej. Smaż, aż się zarumienią.
 alt=
5
Wyciągnij churrosy, pozostaw do odcieknięcia, po czym obtocz w cukrze cynamonowym.
 alt=
6
Ubij twaróg z wanilią i śmietaną lub mlekiem. Zanurz churros w twarogu i...smacznego!
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4