Chrupiący chlebek domowej roboty
Składniki
250 ml letniego mleka
25 g drożdży
500 g mąki
2 łyżeczki kolendry
1 łyżeczka soli
Opis

Drożdże rozpuść w mleku. Do mleka dodaj kolendrę, sól i mąkę. Zagnieć ciasto, a następnie podziel je na dwie części i uformuj z każdej podłużny wałek. Każdy z wałków podziel na 8 części, a następnie z każdej z nich ulep kulkę. Odstaw do wyrośnięcia na ok. 15 min. Kulki rozwałkuj na płaskie placuszki o średnicy ok. 12 cm i poprzekłuwaj widelcem. Piecz przez 10 min w temp. ok. 200°.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
55 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne