Przepisy Chrupiący chlebek domowej roboty

Składniki

250 ml letniego mleka

25 g drożdży

500 g mąki

2 łyżeczki kolendry

1 łyżeczka soli

Opis

Drożdże rozpuść w mleku. Do mleka dodaj kolendrę, sól i mąkę. Zagnieć ciasto, a następnie podziel je na dwie części i uformuj z każdej podłużny wałek. Każdy z wałków podziel na 8 części, a następnie z każdej z nich ulep kulkę. Odstaw do wyrośnięcia na ok. 15 min. Kulki rozwałkuj na płaskie placuszki o średnicy ok. 12 cm i poprzekłuwaj widelcem. Piecz przez 10 min w temp. ok. 200°.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4