Chrupiące tosty z cukinią, kiełbasą krakowską i kozim serem
Składniki
4 plastry kiełbasy krakowskiej 
30 g sera koziego
2 kromki chleba tostowego
2 liście sałaty
½ pęczku szczypiorku
4 plastry cukinii
1 łyżka masła
Opis

Plastry cukinii posmaruj masłem i lekko posól. Ułóż na folii aluminiowej i piecz w temperaturze 200° przez ok. 6 - 8 min. W tym czasie posmaruj chleb masłem, połóż na nim plastry kiełbasy i włóż do piekarnika obok cukinii na  3 - 4 min.

Wyjmij tosty i połóż na nich liście sałaty. Na sałacie ułóż upieczoną cukinię. Posyp tosty kozim serem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Sałatki