Przepisy Chrupiące owoce
Składniki
3 świeże brzoskwinie
3 świeże nektarynki
3 duże śliwki
sok i skórka z 1 cytryny
½ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
2 łyżki cukru kokosowego
2 łyżki skrobi kukurydzianej
Posypka
½ szklanki startych migdałów
¼ skrobi kukurydzianej
¾ szklanki płatków owsianych
¼ szklanki cukru kokosowego
6 łyżka oleju kokosowego
½ szklanki posiekanych orzeszków pekan
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Umyj owoce, pokrój je w kostkę, a następnie wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, cynamonem, gałką muszkatołową oraz skrobią kukurydzianą.
2
W osobnej misce wymieszaj resztę składników, z wyjątkiem orzeszków pekan, z których powstanie kruszonka.
3
Rozłóż owoce na papierze do pieczenia i posyp je kruszonką. Piecz około 30 minut, aż posypka nabierze złotego koloru.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4