Przepisy Chrupiąca kapusta z orzechami i imbirem

Składniki

¼ główki kapusty białej (małej)
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu winnego białego (lub ryżowego)
½ cebuli
5 cm imbiru (świeżego)
2 garście orzechów włoskich
1 pomarańcza (1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej)
1 łyżeczka brązowego cukru
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Na patelni rozgrzej oliwę. Kapustę posiekaj w cienkie paski, cebulę obierz, posiekaj w paseczki i przesmaż wszystko razem na patelni (ok. 3 min). Kapustę z cebulą przełóż do miski, dodaj ocet, cukier i zagnieć delikatnie dłońmi. Następnie dodaj starty imbir, pokruszone orzechy włoskie, otartą skórę z pomarańczy, sól i pieprz. Całość wymieszaj dokładnie i podawaj np.: z kotlecikami z kaszy gryczanej czy rybą w cieście.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8