Chłopska patelnia
Składniki
5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
1 jajko
1 łyżka śmietany
40 g kiełbasy szynkowej
40 g boczku parzonego wędzonego
1 łyżka drobno posiekanej wędzonej słoniny
1 łyżka pietruszki posiekanej
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Przestudź je, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Słoninę, kiełbasę i boczek pokrój w kostkę. Jajko rozbełtaj widelcem wraz ze śmietaną, całość posól i popieprz do smaku. Na patelni roztop pokrojoną słoninę, podsmaż na niej na złoto ziemniaki. Gdy będą jasnozłote, dodaj do nich kiełbasę i boczek. Wszystko jeszcze chwilkę przesmaż, cały czas mieszając. Zalej rozbełtanym jajkiem i na wolnym ogniu wymieszaj aż jajko się zetnie. Danie posyp natką pietruszki. Podawaj z maślanką i z zsiadłym mlekiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
45 min.
Sałatki
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 tygodnie temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
100 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
85 min.
Zupy