Przepisy Chłodnik z arbuza o aromacie cytrynowym z serem feta

Składniki

1/4 arbuza

10 g imbiru

1 cytryna

2 łyżki miodu

1/2 sera typu feta

1 gałązka mięty

1 gałązka melisy

Narzędzia:

4 patyczki do szaszłyków

Opis

Ser typu feta pokrój w kostki o wielkości 1 centymetra. Nabij na patyczki serowe kostki na przemian z listkami mięty. Odłóż do lodówki na czas przygotowania chłodnika. Arbuza obierz ze skóry i postaraj się wybrać z niego pestki, inaczej przy miksowaniu ich gorzki smak przejdzie do zupy. Wydrąż łyżką do owoców kulki, licząc po cztery sztuki na porcję. Resztę arbuza pokrój na kawałki i przełóż do wysokiego naczynia. Imbir obierz i zetrzyj drobno. Przypraw owoce miodem, imbirem, melisą oraz sokiem z cytryny i zmiksuj całość na gładki krem. Na głębokim talerzu ułóż kulki arbuza i wlej chłodnik. Na wierzch połóż szaszłyk z serem feta, a do dekoracji użyj listków melisy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4