Przepisy Chłodnik gazpacho
Składniki
2 pomidory
1 ogórek
¼ czerwonej papryki
¼ zielonej papryki
1 średnia cebula czerwona
1 łyżeczka octu winnego
2 ząbki czosnku
½ papryczki chilli
¼  szklanki oliwy
½  szklanki wody
Opis

Ząbki czosnku obierz, utrzyj z solą i zalej oliwą. Obierz ze skórki ogórka i pomidory (natnij lekko skórkę nożem i zalej wrzątkiem, a skórka odejdzie). Obierz cebulę. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do czosnku wraz z papryczką chilli i octem. Wszystko zmiksuj.

Pozostałą połówkę cebuli pokrój w plastry, a papryki w kostkę i wrzuć do zmiksowanego wcześniej gaspacho. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

Przed podaniem udekoruj liściem bazylii i pomidorami pokrojonymi w kostkę. W upały można podawać z kostkami lodu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Desery