Przepisy Chłodnik gazpacho

Składniki

2 pomidory

1 ogórek

¼ czerwonej papryki

¼ zielonej papryki

1 średnia cebula czerwona

1 łyżeczka octu winnego

2 ząbki czosnku

½ papryczki chilli

¼  szklanki oliwy

½  szklanki wody

Opis

Ząbki czosnku obierz, utrzyj z solą i zalej oliwą. Obierz ze skórki ogórka i pomidory (natnij lekko skórkę nożem i zalej wrzątkiem, a skórka odejdzie). Obierz cebulę. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do czosnku wraz z papryczką chilli i octem. Wszystko zmiksuj.

Pozostałą połówkę cebuli pokrój w plastry, a papryki w kostkę i wrzuć do zmiksowanego wcześniej gaspacho. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

Przed podaniem udekoruj liściem bazylii i pomidorami pokrojonymi w kostkę. W upały można podawać z kostkami lodu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4