Chlebek marchwiowo-kukurydziany
Składniki
2 - 3 marchewki
1- 2 puszki kukurydzy
8 łyżek parmezanu
2 łyżki natki pietruszki
¼ szklanki oliwy
2 jajka
1 łyżeczka suszonego oregano
przyprawy: sól
Opis

Marchewki umyj, obierz i zetrzyj na tarce do warzyw. Kukurydzę odsącz i zmiksuj.

Połącz 1 szklankę startej marchwi z 1 szklanką zmiksowanej kukurydzy. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj i posól do smaku.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°. Z masy uformuj roladkę i owiń ją w folię aluminiową i piecz przez ok. 25 min (możesz też wlać masę do natłuszczonej formy, najlepiej o boku ok. 20 cm). Po ostygnięciu gotowy chlebek pokrój w grube plastry. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
100 min.
Dania główne