Przepisy Chleb bezglutenowy wieloziarnisty
Składniki
110 g mąki kukurydzianej
240 g mąki gryczanej
150 g mąki ryżowej 
8 g drożdży instant
2 łyżki siemienia lnianego
1/4 szkl. pestek dyni
1/4 szkl. pestek słonecznika łuskanego
1 płaska łyżka soli 
1 czubata łyżka cukru
550–600 ml lekko ciepłej wody (lub więcej, jeśli to konieczne)
Opis

Mąki, drożdże siemię lniane, cukier oraz sól dokładnie wymieszaj. Dolej 550 ml wody i mieszaj z suchymi składnikami do uzyskania gładkiej masy bez grudek. W razie potrzeby dolej odrobinę więcej wody. Dodaj pestki dyni oraz słonecznika i znowu całość porządnie wymieszaj. Następnie ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 30 minut.

Kiedy ciasto wyrośnie, przełóż je do formy posmarowanej wcześniej tłuszczem i ponownie odstaw do wyrośnięcia na 30 minut. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220˚, następnie wstaw formę z chlebem i piecz 50 minut, do zarumienienia skórki z wierzchu. Upieczony chleb odstaw do ostygnięcia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4