Przepisy Chipsy z cukinii z parmezanem

Składniki

1 cukinia (ok. 25 plasterków)

4 łyżki parmezanu

4 łyżki bułki tartej

2 łyżki oleju rzepakowego

1/4 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki pieprzu

Opis

Cukinię umyj i odetnij końcówki. Pokrój w plasterki o grubości 4–5 milimetrów. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj olej i całość dokładnie wymieszaj. Parmezan wymieszaj z bułką tartą. Kolejno obtocz w parmezanie i bułce krążki cukinii. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Chipsy piecz w nagrzanym do 220°C piekarniku przez 25–30 minut, do ładnego zarumienienia. Chipsy najlepiej podawać od razu po upieczeniu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4