Przepisy Chipsy jabłkowe

Składniki

6 jabłek (małych)
1 cytryna (sok z 1 cytryny)
20 g suszonych truskawek (lub cynamon)

Sposób przygotowania

1

Jabłka dokładnie umyj i osusz. Wykrój końcówki ogryzka nożykiem do owoców. Jabłka pokrój w całości na bardzo cienkie plasterki (ok. 2-3 milimetry).

2

Plasterki wrzuć do zimnej wody wymieszanej z sokiem z cytryny.

3

Osusz plasterki na papierowym ręczniku i rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 70°, najlepiej ustawionego na termoobieg. Zostaw uchylone drzwiczki. Susz jabłka przez ok. 2 godziny do momentu, aż całkowicie wystygną.

4

Suszoną truskawkę zetrzyj w moździerzu na proszek i rozsyp ją na chipsach. Zamiast truskawek możesz użyć też mielonego cynamonu. Tak przygotowane chipsy przechowuj w szczelnie zamykanym pojemniku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8