Przepisy Chili con carne
Składniki
500 g mielonej wieprzowiny
1 cebula
4 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
400 g pomidorów z puszki
400 g czerwonej fasoli (z puszki)
250 ml wody
1 łyżeczka kminku
1 papryczka chili
oregano
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
nachos
kwaśna śmietana
Sposób przygotowania
1
Podsmaż posiekaną cebulę, przeciśnij czosnek i mieszaj, aż cebula stanie się szklista.
2
Dołóż mięso i smaż dalej.
3
Dodaj pomidory i koncentrat pomidorowy i smaż przez kolejne dwie minuty.
4
Dodaj fasolę, pieprz, kminek, sól oraz wodę i dobrze wymieszaj.
5
Posiekaj liście oregano i papryczkę chili i wymieszaj je z resztą.
6
Gotuj przez 30 minut.
7
Podawaj z nachos i kwaśną śmietaną.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4