Przepisy Chili con carne

Składniki

500 g mielonej wieprzowiny

1 cebula

4 ząbki czosnku

2 łyżki koncentratu pomidorowego

400 g pomidorów z puszki

400 g czerwonej fasoli (z puszki)

250 ml wody

1 łyżeczka kminku

1 papryczka chili

oregano

1 łyżka oliwy z oliwek

sól

nachos

kwaśna śmietana

Sposób przygotowania

1

Podsmaż posiekaną cebulę, przeciśnij czosnek i mieszaj, aż cebula stanie się szklista.

2

Dołóż mięso i smaż dalej.

3

Dodaj pomidory i koncentrat pomidorowy i smaż przez kolejne dwie minuty.

4

Dodaj fasolę, pieprz, kminek, sól oraz wodę i dobrze wymieszaj.

5

Posiekaj liście oregano i papryczkę chili i wymieszaj je z resztą.

6

Gotuj przez 30 minut.

7

Podawaj z nachos i kwaśną śmietaną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4