Przepisy Chałwa sezamowa z bakaliami i miodem

Składniki

400 g sezamu

ok. 8 łyżek miodu półpłynnego

150 g bakalii (orzechy, migdały, rodzynki, żurawina)

kilka kropli ekstraktu waniliowego

Opis

Przesyp sezam na suchą patelnię. Praż sezam (ok. 5 minut), cały czas mieszając. Uprażony sezam powinien delikatnie zmienić kolor. Uważaj, aby go nie spalić, ponieważ stanie się gorzki.

Lekko przestudzony sezam zmiel partiami w młynku. Połącz go z bakaliami i ekstraktem waniliowym. Mieszając, dodawaj stopniowo miód. Ilość miodu uzależniona jest od stopnia jego płynności. Całość wyrób ręką.

Pastę sezamową przełóż do plastikowego pojemnika średniej wielkości, ugnieć i owiń folią. Możesz też uformować wałki i obwinąć je folią. Chałwę schłodź w lodówce przez kilka godzin.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4