Przepisy Ceviche z pstrąga łososiowego

Składniki

200 g filetu z pstrąga łososiowego
1 ząbek czosnku
¼ chilli
10 g imbiru
1 łyżka octu z sherry
1 limonka (sok z 1 limonki)
1 cebula
½ zielonego ogórka
2 kromki pumpernikla (lub innego chleba ziarnistego)
50 g serka twarożkowego
2 gałązki świeżego koperku
3 gałązki świeżej kolendry
pieprz czarny mielony
sól
szczypiorek (do dekoracji)

Opis

Pstrąga umyj i usuń ewentualne ości. Pokrój w kostkę. Do miski wyciśnij sok z limonki i dodaj ocet. Pokrój drobno kolendrę, imbir i papryczkę chilli. Dodaj do soku. Cebulkę i czosnek pokrój w kostkę i dodaj do marynaty. Wymieszaj raz wszystkie składniki przypraw lekko solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaj rybę. Całość wymieszaj. Pokrój ogórek w drobną kostkę i dodaj do ryby. Całość odstaw na ok. 2 godziny do lodówki.

Wymieszaj twarożek z posiekanym koperkiem. Chleb pokrój na kwadraty ok. 3 cm. Rybę wyjmij z lodówki i odsącz z marynaty. Pstrąg łososiowy zmieni kolor na bladszy – nie przejmuj się tak powinno być – kwaśna limonka i ocet ścięły białko ryby.

Nałóż porcje ryby na każdą kromeczkę chleba. Na górę nałóż łyżeczką odrobinę twarożku, a do dekoracji wykorzystaj plasterki chili i szczypiorek pocięty w poseczki. Podawaj od razu, gdy ryba jest jeszcze zimna.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8