Przepisy Cepeliny z farszem z grzybów leśnych

Składniki

1 i ½ kg ziemniaków

2 łyżki mąki ziemniaczanej

200 g grzybów suszonych

2 cebule

100 g margaryny

przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Ziemniaki umyj i obierz. ½ kg ugotuj, a pozostałe zetrzyj na tarce.

2

Starte ziemniaki wyłóż na sitko i poczekaj, aż odciekną, a następnie odciśnij je przez gazę. Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce.

3

Połącz wszystkie ziemniaki ze sobą. Dodaj mąkę ziemniaczaną, trochę soli i wymieszaj.

4

Przygotuj farsz grzybowy: w garnku podgotuj grzyby (ok. 15 min), odcedź i posiekaj. Margarynę rozpuść na patelni. Podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj grzyby i podsmażaj przez ok. 10 min.

5

Z masy ziemniaczanej formuj placuszki wielkości dłoni. Na każdy nałóż farsz i zawiń dokładnie brzegi, łącząc je ze sobą i formując cepeliny.

6

Gotowe cepeliny gotuj w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4