Przepisy Carpaccio z szynki szwarcdzwaldzkiej z sosem paprykowym i kiełkami lucerny

Składniki

1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
1 papryka czerwona
1 cebula biała
1 czosnek
40 ml oliwy z oliwek
½ cytryny
30 g kiełków lucerny
¼ opakowania mixu sałat (Verde Tesco)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Paprykę czerwoną umyj i polej lekko oliwą, posól. Wstaw do pieczenia razem z cebulą w łupinie na ok. 25 minut. Na 10 minut przed końcem dodaj cały nieobrany ząbek czosnku. Dobrze upieczona papryka powinna mieć mocno przypaloną skórkę. Dzięki temu łatwo będzie można ją usunąć. Upieczone warzywa ubierz ze skórki i zmiksuj z oliwą. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na talerzu rozsmaruj pastę z papryki, rozłóż szynkę szwarcwaldzką na płasko w formie wachlarza. Sałatkę wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwią. Przypraw lekko solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszankę sałat rozłóż na szynce i udekoruj kiełkami lucerny. Możesz dekoracyjnie polać szynkę oliwą wymieszaną z pozostałą pastą paprykową i ćwiartką cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.09-23.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8