Przepisy Caprese
Składniki
2–3 pomidory
ok. 20 listków świeżej bazylii
3 łyżki oliwy z oliwek
ok. 200 g sera mozzarella
szczypta pieprzu czarnego grubo mielonego
Opis

Pomidory sparz gorącą wodą i pokrój w plastry. Ser mozzarella odsącz z zalewy i pokrój podobnie jak pomidory.

Na talerzu układaj naprzemiennie: plastry pomidorów, plastry mozzarelli i listki bazylii. Całość polej oliwą z oliwek. Możesz dodać również kroplę octu balsamicznego. Gotową potrawę posyp świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę podawaj np. z podpieczoną bagietką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
10 min.
Desery
3 miesięcy temu
45 min.
Zupy
3 miesięcy temu
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje