Przepisy Cannoli z serkiem limonkowym

Składniki

250 g mąki pszennej
25 g cukru
25 g masła (miękkiego)
95 ml białego wina
1 łyżeczka soli
1 jajko
masło (do posmarowania rurek foremek)
Nadzienie:
200 g twarożku śmietankowego (kremowego)
1 łyżka cukru pudru
1 limonka (skórka otarta z 1 limonki)

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj mąkę z cukrem i solą. Dodaj masło, wino i szybko zagnieć ciasto. Ciasto zawiń w folię i schowaj na 30 minut do lodówki.

2

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 2 mm. Z rozwałkowanego ciasta wytnij kółka o średnicy 10 cm i nawiń je na natłuszczone wcześniej metalowe rurki. Brzegi ciasta sklej białkiem. Jeżeli nie posiadasz takich foremek, wykorzystaj rurki makaronowe cannelloni owinięte w folię aluminiową. Wstaw ciastka na ok. 10 minut do rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu ściągnij ciastka z foremek. Zrób to zanim całkiem wystygną.

3

Twarożek utrzyj dokładnie z cukrem pudrem i skórką limonki. Gotowy krem przełóż do szprycy.

4

Wystudzone rurki napełnij kremem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8