Przepisy Cake pops

Składniki

120 g serka mascarpone

100 g białej czekolady

30 g masła

400 g suchego biszkoptu

Dodatkowo:

polewa z białej czekolady

kolorowa posypka

patyczki do lizaków

Sposób przygotowania

 alt=
1

Wysuszony biszkopt zetrzyj na tarce.

 alt=
2

Czekoladę rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA i dodaj wraz z serkiem mascarpone do biszkoptowych okruchów. Wyrób masę ręką jak kruche ciasto. Wyrobioną masę zawiń w folię i schowaj do zamrażalnika na 15 minut.

 alt=
3

Rozpuść polewę w kąpieli wodnej. Ze schłodzonej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdą kulkę wbij patyczek zanurzony uprzednio w rozgrzanej polewie. Kulki z patyczkami włóż ponownie do zamrażalnika na 15 minut.

 alt=
4

Schłodzone kulki polej podgrzaną polewą. Zanim polewa do końca stwardnieje przystrój „popsy” kolorową posypką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4