Przepisy Buritos z dipem z awokado
Składniki
1 i 1/2 szkl. mąki
1 jajko
1 szkl. wody
1 łyżka oliwy
1/2 kg mięsa mielonego wołowego
1 puszka czerwonej fasoli
1 koncentrat pomidorowy
3 łyżki ostrej papryki mielonej
3 łyżki czosnku granulowanego
1 awokado
1 śmietana 18%
świeża bazylia
sól  
Opis

Do miski wrzuć mąkę, jajko, wodę, sól i oliwę. Wszystkie składniki zmiksuj. Na rozgrzanej teflonowej patelni usmaż naleśniki bez dodatku tłuszczu. Zarumień je z 2 stron.

Przygotuj farsz: mięso dokładnie (można ręką) łączymy z solą, papryką i czosnkiem. Podlewamy wodą i smażymy, aż nie będzie surowe (bez tłuszczu, wystarczy to, co wytopi się z mięsa). Pod koniec smażenia dodajemy fasolę i cały koncentrat. Dokładnie mieszamy, nie zdejmując z ognia jeszcze przez 5 minut.  

Farsz mamy gotowy, smażymy ostatniego naleśnika, a więc czas na dip. Awokado obieramy ze skórki, kroimy podłużnie na pół, wyjmujemy pestkę i kroimy w dużą kostkę. Wrzucamy do naczynia, podlewamy odrobiną wody, dodajemy kilka listków bazylii i miksujemy blenderem na gładką masę.  

Na każdy naleśnik nakładamy 2 spore łyżki farszu i zawijamy. Na wierzch nakładamy mus z awokado, śmietanę i dekorujemy listkami świeżej bazylii. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
25 min.
Dania główne
2 miesiące temu
240 min.
Desery