Przepisy Buritos z dipem z awokado

Składniki

szklanki mąki pszennej
1 jajko
1 szklanka wody
1 łyżka oliwy z oliwek
½ kg mięsa wieprzowego mielonego
1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
1 koncentrat pomidorowy
3 łyżki papryki ostrej mielonej
3 łyżki czosnku granulowanego
1 awokado
1 śmietana gęsta
świeża bazylia
sól

Opis

Do miski wrzuć mąkę, jajko, wodę, sól i oliwę. Wszystkie składniki zmiksuj. Na rozgrzanej teflonowej patelni usmaż naleśniki bez dodatku tłuszczu. Zarumień je z 2 stron.

Przygotuj farsz: mięso dokładnie (można ręką) łączymy z solą, papryką i czosnkiem. Podlewamy wodą i smażymy, aż nie będzie surowe (bez tłuszczu, wystarczy to, co wytopi się z mięsa). Pod koniec smażenia dodajemy fasolę i cały koncentrat. Dokładnie mieszamy, nie zdejmując z ognia jeszcze przez 5 minut.  

Farsz mamy gotowy, smażymy ostatniego naleśnika, a więc czas na dip. Awokado obieramy ze skórki, kroimy podłużnie na pół, wyjmujemy pestkę i kroimy w dużą kostkę. Wrzucamy do naczynia, podlewamy odrobiną wody, dodajemy kilka listków bazylii i miksujemy blenderem na gładką masę.  

Na każdy naleśnik nakładamy 2 spore łyżki farszu i zawijamy. Na wierzch nakładamy mus z awokado, śmietanę i dekorujemy listkami świeżej bazylii. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8