Przepisy Burgery w maślanej bułce z owczym serem, roszponką i ogórkiem konserwowym

Składniki

maślane bułki do burgerów 

400 gramów świeżego mielonego mięsa z wołowego karczku

twardy ser owczy (może być oscypek) lub kozi w plastrach

ketchup, musztarda, majonez

roszponka

ogórki konserwowe (korniszony)

sól i pieprz

świeży tymianek

Opis

Mięso mielone przypraw pieprzem i posiekanymi listkami tymianku. Bułkę przekrój na pół i ugrilluj od wewnątrz. Mięso mielone dopraw pieprzem, tymiankiem i uformuj dwa burgery trochę większe od bułki. Ugrilluj je najlepiej na medium rare (lekko różowe w środku). Na grillu dopraw solą. Połóż plaster sera i pozwól mu się stopić (możesz użyć przykrywki lub klosza na grillu. Bułkę posmaruj sosami, dodaj roszponkę i ogórka korniszona. Połóż burgera i zamknij górą bułki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4