Przepisy Burger z serem pleśniowym i gruszką

Składniki

200 g mielonej wołowiny

2 bułki do burgerów

4 plasterek boczku

2 łyżki orzechów włoskich (rozgniecionych)

1 gruszka (duża)

2 plastry sera (pleśniowego)

świeża rukola

sól

pieprz

Sos

2 łyżki oliwy z oliwek

½ małej czerwonej cebuli

2 łyżki octu balsamicznego

2 łyżki czerwonego wina

1 syrop klonowy

Sposób przygotowania

 alt=
1

Pokrój cebulę na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż cebulę na małym ogniu aż zmięknie. Dodaj ocet balsamiczny, czerwone wino i syrop klonowy. Gotuj przez około 10 minut, aż masa uzyska konsystencję syropu.

 alt=
2

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Posyp plastry bekonu orzechami i piecz przez ok.15 minut.

 alt=
3

Z mięsa uformuj dwa burgery i smaż przez 5 minut z każdej strony na patelni lub grillu. Posyp solą i przyprawami.

 alt=
4

Pokrój gruszkę na 4 kawałki i podsmaż każdą stronę na patelni lub grillu przez minutę.

 alt=
5

Podpiecz bułeczki na patelni lub grillu. Dolną połowę posmaruj sosem, a na wierzchu połóż kolejno mięso, dwa plasterki gruszki, dwa boczku, ser pleśniowy i rukolę. Całość przykryj górną połówką bułki i umocuj, przebijając wykałaczką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4