Przepisy Burger z grillowanym indykiem

Składniki

500 g mięsa mielonego z indyka

4 bułki

1 jajko

1/2 łyżeczki pieprzu

1/2 łyżeczki ostrej papryki

3/4 łyżeczki soli

2 łyżeczki musztardy

ser blue lub gorgonzola

1 pomidor

1 cebula czerwona

1 sałata

pesto

kapary

Opis

Przełóż mięso do miski i dodaj jajko. Dodaj młotkowany lub świeżo mielony pieprz, paprykę oraz sól. a na koniec dodaj musztardę. Mięso dokładnie wyrób i uformuj 4 burgery. Rozgrzej grill i posmaruj ruszt olejem. Grilluj burgery do zarumienienia, ok. 5–6 min z każdej strony. Przygotuj dodatki do burgerów. Pokrój w plastry pomidora oraz cebulę, umyj i osusz sałatę. Poprzekrawaj bułki na pół i zgrilluj je. Bułki posmaruj pesto. Następnie ułóż kolejno: cebulę, burgera, kapary, pomidora, sałatę i ser. Drugą część bułki także posmaruj pesto i przykryj kanapkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4