Przepisy Burger z bekonem i ananasem
Składniki
900 g mielonej wołowiny
250 ml sosu BBQ
4 plasterek ananasa
8 plasterek boczku
sól
pieprz
bułki do hamburgera
sałata
Sposób przygotowania
 alt=
1
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Przykryj blachę papierem do pieczenia. W misce wymieszaj sos BBQ z mięsem, dodaj sól i pieprz do smaku.
 alt=
2
Przygotuj 4 burgery
 alt=
3
Ułóż na blasze po dwa plasterki boczku, tak by się przecinały tworząc znak X.
 alt=
4
Burgery umieść na boczku (w miejscu gdzie plasterki się przecinają) a następnie połóż na nich po krążku ananasa.
 alt=
5
Owiń burgery plasterkami bekonu , mocując je wykałaczką na środku. Piecz przez około 25 minut.
6
Wskazówka: Jeśli chcesz chrupiący boczek, grilluj mięso na końcu jeszcze przez około 3 - 5 minut w piekarniku.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4