Buraczki zasmażane
Składniki
500 g buraków
2 łyżki masła
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka cukru
przyprawy: cukier, sól, pieprz
Opis

Buraki obierz i umyj. Gotuj w wodzie z 1 łyżeczką cukru przez około 1 godz. Następnie obierz je i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Masło roztop na patelni i dodaj starte buraki. Podsmaż ok. 10 min, co jakiś czas mieszając. Buraki dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podawaj na ciepło do obiadu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
190 min.
Dania główne