Przepisy Buraczki z jabłkami i świeżym imbirem

Składniki

300 g buraków
200 g jabłek
200 g cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka imbiru (drobno posiekanego korzenia)
½ łyżeczki cynamonu mielonego
1 łyżeczka papryki ostrej mielonej
150 g cukru
30 ml octu winnego czerwonego

Opis

Buraki umyj, obierz i pokrój w słupki. Cebulę obierz i posiekaj. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Buraki, cebulę, jabłka i czosnek wrzuć do garnka. Dodaj cukier, ocet i przyprawy. Zagotuj wszystko, a następnie zmniejsz gaz. Gotuj na małym ogniu przez 40 min, od czasu do czasu mieszając. W trakcie gotowania buraków umyj i wyparz zakrętki oraz dwa słoiki o pojemności ok. 200 ml. Ugotowane, gorące buraczki przełóż do wyparzonych słoików i zamknij.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8