Przepisy Buraczki faszerowane kaszą jaglaną

Składniki

10 małych buraczków

100 g kaszy jaglanej

1 duże dojrzałe awokado

100 g małych pomidorków koktajlowych

kiełki rzodkiewki

sok z 1/2 limonki

1 cebulka dymka

olej z orzecha włoskiego

przyprawy: sól i pieprz

Sposób przygotowania

1

Buraczki obierz, posmaruj olejem, oprósz solą i zawiń każdy dokładnie w folię aluminiową. Buraczki wstaw do nagrzanego do 190ºC piekarnika na ok. 40 minut. W czasie kiedy buraczki siedzą w piekarniku, ugotuj kaszę.

2

Upieczone buraczki wydrąż w środku. Wycięte kawałki buraczków możesz wmieszać do farszu lub zamrozić i zużyć później do innej potrawy.

3

Ugotowaną kaszę wymieszaj z pokrojonym awokado, ćwiartkami pomidorków i posiekaną cebulką dymką. 

4

Farsz dopraw sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dodaj kilka łyżek oleju z orzecha włoskiego. Wymieszaj farsz i napełnij nim buraczki. Podawaj na kiełkach rzodkiewki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 2.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8