Przepisy Bułeczki drożdżowe opiekane na maśle dekorowane dżemem jabłkowym

Składniki

10 szt. bułeczek drożdżowych

1/4 pomarańczy

0,2 l mleka

2 jaja

40 g cukru

1/2 łyżeczki cynamonu

50 g masła

200 g dżemu jabłkowego

40 g cukru pudru

Opis

W rondelku zagrzej mleko z cukrem i cynamonem. Obierz skórkę z pomarańczy i dodaj do ciepłego mleka, aby przeszło cytrusowym aromatem. W miseczce roztrzep jajka na lekko puszystą masę. Na patelni rozgrzej powoli masło, aby się nie spaliło. Bułeczkę drożdżową zanurz w ciepłym mleku, odsącz i przełóż do miski z jajkiem. Dokładnie obtocz i od razu włóż na rozgrzane na patelni masła.

Smaż bułeczki partiami. Jak tylko się zrumienią z jednej strony, przewróć i dopiecz w piekarniku w temperaturze 170°. Zrumienione bułeczki przełóż na półmisek, udekoruj plasterkami pomarańczy. Na wierzch nałóż dżem jabłkowy i całość posyp jeszcze cukrem pudrem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4