Przepisy Bukiet cukierków na patyczkach z wróżbą

Składniki

300 ml śmietanki 30%

2/3 szkl. cukru

1/2 szkl. niesolonych orzeszków ziemnych

Przybory:

1 arkusz celofanu

kartki

wstążeczki

dekoracyjny pisak

nożyk i nożyczki do cięcia  

patyczki do szaszłyków przecięte na pół, inne patyczki lub wykałaczki

Opis

Do dużego garnka wlej śmietankę i cukier. Wszystko gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU przez ok. 15 min stale mieszając, aż cukier się roztopi, potem masa będzie podnosić się i opadać. Po ok. 30 min gotowania zaczną wydobywać się z niej brązowe wiórki i zacznie gęstnieć, to jest moment, w którym należy masę szybko przelać do gumowej kostkarki do lodu (do wgłębień kostkarki możesz wsypać po kilka pokruszonych płatków migdałowych, mak lub sezam lub zabarwić masę wcześniej kakao). Odczekaj chwilkę i wbij następnie patyczki w środek każdego cukierka, po czym odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Z podanej ilości składników wychodzi około 20 lizaków.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4