Przepisy Brzuszki łososia w sałatce nicejskiej

Składniki

6 brzuszków z łososia

2 ugotowane jaja na twardo

10 pomidorków cherry (koktajlowych) czerwonych

5 pomidorków koktajlowych żółtych

1 zielona papryka

2 małe cebule

1 ogórek sałatkowy

2 ziemniaki

100 g fasoli szparagowej zielonej

24 czarne oliwki

6 łyżek oliwy z oliwek

2 łyżki octu winnego czerwonego

garść bazylii

Opis

Fasolkę ugotuj w solonej wodzie na półtwardo (ok. 10 - 15 min) i ostudź. Ziemniaki ugotuj w solonej wodzie, ostudź, obierz ze skórki i pokrój w łódeczki (najlepiej fasolkę i ziemniaki ugotować wcześniej).

Z oliwy, octu pieprzu, soli i drobno posiekanej bazylii i przygotuj sos winegret.

 Pomidory przetnij na połówki i lekko posól. Paprykę pokrój w paski. Cebule i ogórka pokrój w plasterki, oliwki przekrój na pół, a brzuszki łososia oddziel od ości. Połącz ze sobą wszystkie składniki i polej sałatkę sosem winegret i wymieszaj.

Przed podaniem połóż na wierzch kawałki jajek i posyp listkami bazylii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4