Brzuszki łososia na sałacie z kiełkami z sosem winegret
Składniki
4 brzuszki łososia
kilka listków zielonej sałaty strzępiastej
kilka listków czerwonej sałaty strzępiastej
garść kiełków słonecznika
dwie łyżki kiełków brokuła
Sos winegret:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka posiekanego koperku i pietruszki
½  łyżeczki musztardy dijon lub miodowej
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Wszystkie składniki podane w składzie sosu dokładnie wymieszaj. Sałatę posiekaj w paski i włóż do miski, dodaj kiełki, polej sosem i wymieszaj. Oddziel od ości mięso z brzuszków łososia. Sałatę wymieszaną z kiełkami przełóż na talerz, a na wierzch połóż kawałki mięsa z brzuszków łososia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
1 tydzień temu
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne