Przepisy Brzuszki łososia na sałacie z kiełkami z sosem winegret

Składniki

4 brzuszki łososia
4 listki zielonej sałaty strzępiastej
4 listki czerwonej sałaty strzępiastej
1 garść kiełków słonecznika
2 łyżki kiełków brokuła
Sos winegret:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka szczypiorku (posiekanego)
1 łyżeczka koperku (posiekanego)
1 łyżeczka natki pietruszki (posiekanej)
½ łyżeczki musztardy dijon (lub miodowej)
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Wszystkie składniki podane w składzie sosu dokładnie wymieszaj. Sałatę posiekaj w paski i włóż do miski, dodaj kiełki, polej sosem i wymieszaj. Oddziel od ości mięso z brzuszków łososia. Sałatę wymieszaną z kiełkami przełóż na talerz, a na wierzch połóż kawałki mięsa z brzuszków łososia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8