Bruschetta z pomidorkami
Składniki
3 kromki chleba pszennego, 3 bułki lub ciabatty
8–10 pomidorków truskawkowych
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
garść świeżych liści bazylii
Opis

Czosnek obierz i wyciśnij przez wyciskarkę. Bazylię umyj i delikatnie osusz. Pomidory umyj usuń skórkę i gniazdka nasienne. Następnie pokrój je na kawałki i wymieszaj z oliwą, wyciśniętym czosnkiem, porwanymi w palcach listkami bazylii. Dopraw intensywnie solą, najlepiej morską.

Kromki chleba lub bułkę posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i podpiecz w tosterze. Na podpieczonym chlebie połóż doprawione pomidorki i udekoruj każdą kromkę listkiem bazylii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 tygodnie temu
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Dania główne