Przepisy Bruschetta z grillowanymi boczniakami
Składniki
500 g świeżych boczniaków
chleb ziarnisty lub większa bagietka
kiść pomidorów koktajlowych
garść mini mozzarelli
świeża bazylia
oliwa z oliwek
przyprawy: sól, np. himalajska, pieprz
2 tacki do grillowania
Sposób przygotowania
 alt=
1
Oczyść grzyby pędzelkiem i pokrój na mniejsze kawałki.
 alt=
2
Przypraw boczniaki solą i pieprzem.
 alt=
3
Dodaj do grzybów 2 łyżki oliwy. Całość delikatnie wymieszaj rękoma.
 alt=
4
Ułóż grzyby oraz pomidory na tackach.
 alt=
5
Grilluj na średnim ogniu, do lekkiego zarumienienia się grzybów.
 alt=
6
W międzyczasie pokrój pieczywo.
 alt=
7
Pomidory przełóż na ruszt. Grzyby ściągnij z grilla. Szybko opiecz grzanki.
 alt=
8
Z grillowanych składników skomponuj kanapki - grzanki skrop oliwą, ułóż grzyby, pomidorki, połówki mozzarelli oraz listki bazylii.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8