Przepisy Bruschetta z grillowanymi boczniakami

Składniki

500 g boczniaków (świeżych)
1 chleb z ziarnami (lub duża bagietka)
1 kiść pomidorków koktajlowych
1 garść mini mozzarelli
świeża bazylia
oliwa z oliwek
sól himalajska
pieprz czarny mielony
2 tacki aluminiowe

Sposób przygotowania

1

Oczyść grzyby pędzelkiem i pokrój na mniejsze kawałki.

2

Przypraw boczniaki solą i pieprzem.

3

Dodaj do grzybów 2 łyżki oliwy. Całość delikatnie wymieszaj rękoma.

4

Ułóż grzyby oraz pomidory na tackach.

5

Grilluj na średnim ogniu, do lekkiego zarumienienia się grzybów.

6

W międzyczasie pokrój pieczywo.

7

Pomidory przełóż na ruszt. Grzyby ściągnij z grilla. Szybko opiecz grzanki.

8

Z grillowanych składników skomponuj kanapki - grzanki skrop oliwą, ułóż grzyby, pomidorki, połówki mozzarelli oraz listki bazylii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8