Przepisy Bruschetta z grillowanym bakłażanem
Składniki
1 bagietka
1 op. sera gorgonzola
1 bakłażan
kilkanaście pomidorków koktajlowych
1 op. sałaty, np. roszponka
20 ml oliwy extra virgin
listki tymianku
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Pokrój pieczywo w dość grube kromki.
2
Pokrój ser w plastry.
3
Pokrój bakłażana w plastry.
4
Bakłażana posmaruj oliwą i przypraw solą oraz pieprzem.
5
Posyp bakłażana listkami tymianku. Ułóż jeden plaster na drugim i odstaw do zamarynowania na ok. 15 min.
6
Rozgrzej grill. Ruszt posmaruj olejem. Połóż na grillu bakłażana i pomidorki koktajlowe. Poczekaj aż się zrumienią.
7
Połóż na ruszt pieczywo i grilluj do zarumienienia.
8
Na pieczywo połóż plastry bakłażana, ser, sałatę oraz pomidory.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery