Przepisy Brukselki duszone z wędzoną szynką i cebulkami z aromatem tymianku

Składniki

500 g brukselki

40 g masła

50 g wędzonej szynki

1 opak. cebulek perłowych (ok. 100 g)

2-3 gałązki świeżego tymianku

Opis

Brukselki obierz z ciemnozielonych liści zewnętrznych. Spód (od łodygi) natnij nożem na krzyż, aby cała brukselka równomiernie się ugotowała. Wstaw ok. 1 l wody i przypraw 1 łyżeczką cukru oraz płaską łyżką soli (jest to optymalna ilość soli, aby brukselki zachowały swój zielony kolor).

Gotuj brukselki bez przykrycia do miękkości, aby ulotniły się gorzkie olejki. Gotowe brukselki odcedź. Pokrój szynkę w paski i podsmaż na maśle. Dodaj brukselki i cebulki perłowe, przypraw całość świeżym pieprzem i tymiankiem. Podsmażone brukselki przełóż do miseczki i dekoruj cebulkami perłowymi i paskami szynki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco Święta takie jak lubisz

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 3.12.2019-24.12.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4