Przepisy Brownie z fasoli i orzechów
Składniki
3 puszki fasoli (kolor dowolny)
5 jajek rozmiar L
10 kopiastych łyżek kakao gorzkiego
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 i 1/2 cukru brązowego lub białego
3/4 szkl. oleju rzepakowego
10 łyżek mąki owsianej lub kukurydzianej (z mąką owsianą ciasto będzie kleiste i delikatnie zakalcowate, czyli takie brownie, natomiast z mąką kukurydzianą stanie się bardziej sypkie)
2 tabliczki gorzkiej czekolady
100 g orzechów np. włoskich
Do podania:
cukier puder
świeże owoce (truskawki lub maliny)
orzechy
Sposób przygotowania
1
Do odsączonej fasoli dodaj jajka.
2
Dodaj cukier.
3
Dodaj 10 kopiastych łyżek kakao.
4
Dosyp kawę.
5
Wlej olej.
6
Na samym końcu dodaj mąkę.
7
Całość zblenduj lub przełóż do miski miksera i zmiksuj na jednolitą masę.
8
Orzechy posiekaj. Nie muszą to być małe kawałki.
9
Czekoladę też posiekaj na większe kawałki.
10
Całość dokładnie wymieszaj.
11
Formę posmaruj olejem i wyłóż papierem. Dzięki olejowi papier nie będzie się przesuwał. Ciasto przelej do formy.
12
Ciasto piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku (z funkcją góra-dół) przez 30 minut. Po tym czasie przykryj ciasto folią aluminiową i piecz kolejne 30 minut, do suchego patyczka. Po przestudzeniu pokrój ciasto, posyp cukrem pudrem i ozdób owocami.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
5 min.
Napoje